MAKE PELLAVAKRANSSI GREAT AGAIN.

04 syyskuuta 2024

Pellavakranssi naulakossa.
Helsingin kaupunki tarjoa asukkailleen kesäisin kukkapeltoja, joista saa käydä poimimassa itselle kukkia. Tänä vuonna menin itsekin keräämään kimpun itselleni. Haltialassa on erikseen auringonkukkapelto ja kesäkukkapelo, jossa kasvaa muun muassa malvoja, ruiskaunokkeja, unikkoja ja pellavaa.

Pellavakranssi naulakossa.

Kukat ovat kauniita, mutta itse innostuin eniten kukkineiden unikoiden siemenkodista ja pellavasta. Ja pellavaan hurahdin ihan urakalla. Ensin poimin muutaman oksan ja käytin niitä kimppukurssin etätehtäviin. Pellava olikin todella ihana kimpuissa! Tykkään helisevästä pallomuodosta, se tuo runsautta kimppuun, mutta jättää silti ilmavuutta ja tuoreen pellavan vihertävä sävy on myös hieno.

Lähikuva pellavakranssista naulakossa.
Kävin kukkapellolla uudestaan poimimassa auringonkukkakimpun ja samalla ämpäriin eksyi myös pellavaa. Olin saanut idean tehdä pellavakranssi ysärityyliin. Väänsin kranssipohjan villiviinistä ja sitten kiedoin pieniä pellavanippuja ohuella rautalangalla pohjaan. Aikaa meni tovi ja pellavaa runsaasti. Kiedoin kranssiin ripustusnarun juuttinauhasta, jota käytän puiden sitomiseen.

Pellavakranssi naulakossa.

Mallailin kranssiaensin mökin oveen, mutta päätin tuoda väkerrykseni kuitenkin sisälle suojaan ja sille löytyi kaunis paikka hetekan yltä, naulakosta. Tykkään. 

Onko liian ysariä vai miellyttääkö silmää?



Seuraa Oravanpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 
Proudly designed by Mlekoshi playground