Posliinikukka | Hoya mathilde |
Hei olen Kati, olen keräilijä.
Monia asia on ihastatuttanut sen verran, että on kuin varkain syntynyt pieni kokoelma kuten mökillä olevat Arabian Botanica-koristelautaset, Marimekon Oiva-sarjan tietyt osat tai Riihimäen Lasin maljakot. Keräilyvimma on siirtynyt myös kasveihin ja ikisuosikkiani, pelargonia, minulla onkin useampi erilainen. Määrä vaihtelee sen mukaan miten talvetus onnistuu ja miten löydän keräilemiäni pelargonien luonnonlajeja. Nyt pelargonit ovat saaneet kilpailijan - posliinikukat.
Posliinikukka | Hoya mathilde & shepherdii |
Innostus lähti kuin varkain, ensin minulle myytiin Hoya minibella, sitten ostin toisen ja yhtäkkiä minulla olikin jo useampi erilainen. Posliinikukat tuntuvat olevan melko helppohoitoisia ja vähään tyytyväisiä tai niille sopii hoitotyylini ja kotini olosuhteet. Pari olen kyllä menettänyt matkan varrella.
Mitä enemmän olen kasvisukuun perehtynyt, sitä ihastuneempi olen. Posliinikukkia on vaikka kuinka ja paljon ja miten erilaisia! Kukkia on erivärisiä ja -mallisia, mutta vielä enemmän minua kasveissa ihastuttaa lehtien muoto ja niiden runsas monimuotoisuus.
Posliinikukka | Hoya shepherdii |
Näin taannoin Instagramissa Hoya mathilden kuvan ja se oli menoa heti ensi silmäyksellä. Erikoisempia posliinikukkia ei löydä kukkakaupoista, mutta onneksi harrastelijat myyvät pistokkaita muun muassa Torissa. Sinne vei myös minun tieni. Kun eräs myyjä ilmoitti H. mathildesta ja useasta muusta posliinikukasta Espoossa, kohtuullisen matkan päässä, olin hetkessä sopimassa kauppoja. H. mathilden lisäksi ostin myyjältä myös H. shepherdiin.
Posliinikukka | Hoya mathilde |
Uudet Hoyat pääsivät keittiön seinustalle, kun uudelleen ruukutuksen jälkeen hienohelma laajoinen helmoinen ja isomman ruukun kanssa ei enää sopinut seinän pikkuhyllyille tai rottinkiseen amppeliin vaan siirtyi muualle. Hoyat pääsivät Arabian SF ja Kupittaan Saven ruukkuihin, jotka ovat myös pienoinen keräilykohteeni. Niitö löytyy harmillisen harvoin ja varsinkin Arabian ruukkujen hinnat ovat nousseet pilviin. Kupittaan Saven ruukkuja saa vielä edullisesti, mutta niitä on harvoin tarjolla. Posliinikukkien seuraksi pääsi myös Yasushi Koyaman Musta kissa -patsas.
Posliinikukka | Hoya krohniana |
H. mathilden ja sheperdiin kaverina roikkuu katosta melko tuore hankinta, Hoya kroniana, SPR Kontista ostamassani punasaviamppelissa.
Posliinikukka | Hoya |
Uusin posliinikukka on kuitenkin Hyötykasviyhdistyksen Soilikki & pielikki -piirissä toiselta pelargoniharrastajalta saatu posliinikukan pistokas. Pistokas on vanhasta kasvista, jonka nimi ei ole tiedossa. Ajattelin sen olevan isoposliinikukka, mutta kotona huomasin, että tällä uudella on paljon leveämmät lehdet kuin omalla isoposliinikukalla.
Nimettömän posliinikukan kaverina on pikkupoikapatsas. Otin patsaan jouluna mukaani vanhempieni luota. Poika on nimeltään Bartje. Olen saanut patsaan vaihto-oppilasaikanani alankomaalaiselta isäntäperheeltä. Bartje löytyy isompana patsaana Assenin kaupungista, jossa kävimme perheen kanssa. Lisää Bartjesta löytyy Wikipediasta.
Seuraa Oravanpesää: Bloglovin' | Blogipolku | Instagram | Pinterest
Kaikkea kaunista on niin kiva kerätä;)
VastaaPoistaSe on ihan totta! :)
PoistaOlen myös tykästynyt posliinikukkiin. Rakkain yksilö on äitini kotitalossa majailevasta kasvista otettu pistokas. Emokasvi on varmaankin 40-luvulta. Nykyään minulta löytyy myös Himalajan ja Australian posliinikukat. Katsotaan, millaiseksi tämä villitys vielä kasvaa..
VastaaPoistaTuollaiset ovat ihania aarteita, kun on saanut pistokkaan, jostain vanhasta kasvista. Himalajanposliinikukka on ihana! Mullakin oli se, mutta se on toinen pikkuposliinikukan ohella, joka kuoli. Pitää hankkia uusi, jos saisin sen viihtymään.
Poista